Balsamicodip met rauwkost slataco’s met chipotlekalkoen

Rauwe groenten bevatten zeer weinig calorieën en zijn rijk aan vitaminen en mineralen. En met een dip vormen ze een smakelijk en voedzaam tussendoortje. De meeste groenten zijn hiervoor geschikt; u hoeft ze alleen maar in kleine stukjes te snijden. Sperziebonen en asperges kunnen het best even kort worden gekookt.

 

Nodig:

Dip: 4 el balsamicoazijn, 1 tl honing, 2 el dijonmosterd, 1 tl water zout en peper

Rauwkost: 12 sperziebonen, 1 stengel bleekselderij, 1/2 rode paprika, 1 babyvenkelknol, 3 babycourgettes, 3 babymaiskolfjes EN 4 broccoliroosjes

 

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten voor de dip in een kleine kom en klop ze met een vork door elkaar.
  2. Breng in een kleine pan water aan de kook en blancheer de sperziebonen in 2-3 minuten beetgaar. Dompel ze onder in ijswater om het kookproces te stoppen.
  3. Snijd de bleekselderij, paprika en venkel in staafjes. Halveer de courgettes en maiskolfjes in de lengte. Snijd de broccoliroosjes in kleine stukjes, elk met een klein steeltje eraan.