Slataco’s met chipotlekalkoen

De met chipotle op smaak gebrachte kalkoen maakt deze calorie- en koolhydraatarme snack gezond en voedzaam. Tip: verdubbel het kalkoenmengsel — dat kost geen extra tijd en het is goed in te vriezen.

 

Nodig:

1/2 kleine ui, 1 el limoensap, 1 teentje knoflook, vetarme bakspray, 10 takjes koriander, 225 g extra mager 1/2-1 chipotle (uit een blikje kalkoengehakt chipotle in adobosaus), 1/2 ti komijnpoeder naar smaak, 1/2 ti gedroogde oregano, zout 3 el kippenbouillon, 1 krop ijsbergsla, 1 middelgrote tomaat, in stukjes 1 lente-uitje, in ringen.

 

Bereiding:

  1. Doe de ui, knoflook, koriander, chipotle en het limoensap in een keukenmachine; gebruik de pulseknop om er een gladde puree van te maken. Verhit een koekenpan en vet hem in met de bakspray.
  2. Bak het gehakt in circa 5 minuten rul. Voeg het komijnpoeder en de oregano toe en breng het geheel op smaak met zout. Voeg de ui-chipotlepuree toe en bak alles nog 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat het mengsel 3 minuten sudderen, tot de meeste bouillon is verdampt. Laat alles een paar minuten afkoelen en bereid intussen de slakommetjes.
  3. Leg 4 grote, diepe slabladeren op een bord. Verdeel het warme kalkoenmengsel erover en bestrooi het met tomaat en lente-ui. Serveer het gerecht direct.