Variaties op Balsamicodip met rauwkost

Balsamicodip variatie

Dit zijn variaties op het recept Balsamicodip met rauwkost

 

Wittebonendip

Meng voor de dip 1/2 blikje (van 400 g) witte bonen, 1 teentje knoflook, geraspte schil en sap van 1/4 citroen, 1 eetlepel vetvrije Griekse yoghurt, 1 eetlepel peterselie, 1/2 theelepel komijnpoeder en 1/8 theelepel cayennepeper. Pureer alles en voeg zout en peper toe. calorieën: 70 • koolhydraten: 41 g

 

Tzatziki

Rasp voor de dip 5 cm komkommer, bestrooi hem met 1/4 theelepel zout en laat hem 1 uur uitlekken in een niet-metalen zeef. Voeg 1,2 dl vetvrije Griekse yoghurt, 1/2 geperst teentje knoflook, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel gehakte verse munt en zout naar smaak toe. calorieën: 75 • koolhydraten: 18 g

 

Romige gerookte-zalmdip

Meng voor de dip 1,2 dl vetvrije Griekse yoghurt, 50 g fijngehakte gerookte zalm, 1 eetlepel geraspte rode ui, 1 theelepel gehakte kappertjes en 1 eetlepel gehakte verse dille. Breng de dip op smaak met zout en zwarte peper. calorieën: 114 • koolhydraten: 17 g

 

Mexicaanse salsa

Meng voor de dip 2 eetlepels geraspte rode ui, 2 eetlepels gehakte koriander, 1 gehakte vleestomaat, 1 gehakte jalaperio, 1 theelepel limoensap en 1/4 theelepel knoflookpoeder. calorieën: 65 • koolhydraten: 16 g