Variaties op Griekse gevulde tomaten

Gevulde tomaten variatie

Dit zijn variaties op het recept voor Grieks gevulde tomaten.

 

Gevulde peppadews

Laat de komkommer en tomatenpulp achterwege. Maak de vulling met de overige ingrediën-ten, waarbij u de kaas en olijven met een vork ‘kruimelig’ maakt. Vul 4 ingelegde peppadew-pepers met het mengsel. calorieën: 95 • koolhydraten: 3,5 g

 

Gebakken gevulde tomaat

Maak de vulling zoals beschreven maar vervang de komkommer door 1/4 fijngehakte rode paprika. Bestrooi de tomaat na het vullen met 1 theelepel gedroogde broodkruimels en besprenkel met 1/4 theelepel olijfolie. Bak hem 15 minuten op 175 °C, tot hij bruin kleurt. calorieën: 95 • koolhydraten: 8,5 g

 

Met feta gevulde courgette

Halveer een middelgrote courgette in de lengte. Verwijder het zaad. Maak de vulling zoals beschreven maar vervang de tomatenpulp door 1 gehakte kerstomaat en de komkommer door 1/4 fijngehakte rode paprika. Bestrooi de courgette met 2 theelepels gedroogde broodkruimels en besprenkel met 1/2 theelepel olijfolie. Bak hem 15-20 minuten op 175 °C. calorieën: 115 • koolhydraten: 17,5 g

 

Met tonijn gevulde tomaat

Volg het basisrecept maar vervang de feta door 1 eetlepel in stukjes getrokken tonijn op water. calorieën: 52 • koolhydraten: 17,5 g

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*