Variaties op Griekse gevulde tomaten

Dit zijn variaties op het recept voor Grieks gevulde tomaten.

 

Gevulde peppadews

Laat de komkommer en tomatenpulp achterwege. Maak de vulling met de overige ingrediën-ten, waarbij u de kaas en olijven met een vork ‘kruimelig’ maakt. Vul 4 ingelegde peppadew-pepers met het mengsel. calorieën: 95 • koolhydraten: 3,5 g

 

Gebakken gevulde tomaat

Maak de vulling zoals beschreven maar vervang de komkommer door 1/4 fijngehakte rode paprika. Bestrooi de tomaat na het vullen met 1 theelepel gedroogde broodkruimels en besprenkel met 1/4 theelepel olijfolie. Bak hem 15 minuten op 175 °C, tot hij bruin kleurt. calorieën: 95 • koolhydraten: 8,5 g

 

Met feta gevulde courgette

Halveer een middelgrote courgette in de lengte. Verwijder het zaad. Maak de vulling zoals beschreven maar vervang de tomatenpulp door 1 gehakte kerstomaat en de komkommer door 1/4 fijngehakte rode paprika. Bestrooi de courgette met 2 theelepels gedroogde broodkruimels en besprenkel met 1/2 theelepel olijfolie. Bak hem 15-20 minuten op 175 °C. calorieën: 115 • koolhydraten: 17,5 g

 

Met tonijn gevulde tomaat

Volg het basisrecept maar vervang de feta door 1 eetlepel in stukjes getrokken tonijn op water. calorieën: 52 • koolhydraten: 17,5 g