Bonensalade met komijn

Nodig:
zwarte bonen
kikkererwten en kievitsbonen uit blik
elk 150 g 8 el balsamicoazijn
3 ingelegde pepertjes
1 el gemalen komijn
1 tl zout
2 teentjes knoflook
100 ml olijfolie
1/2 bosje lente-uitjes
Bereiding:
  1. Spoel de bonen en kikkererwten af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
  2. Doe de azijn, pepertjes, komijn en het zout in de keukenmachine. Pel en hak het knoflook en voeg het toe. Pureer dit alles en giet er bij draaiende motor beetje bij beetje de olie bij. Bewerk het mengsel totdat een smeuïge saus ontstaat.
  3. Doe de bonen in een schaal en overgiet ze met de saus. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Garneer hiermee de salade en dien deze op.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten