Rauwkost met drie dips

Nodig:
250 g magere kwark
2 el slasaus
1 tl geraspte schil van een onbespoten citroen
1 tl citroensap
peper zout
1 tl tomatenpuree
1 ei tomatenketchup
1 tl pikant paprikapoeder
1/2 bosje gladde peterselie
1/2 bosje basilicum
3 tl halfvolle melk
250 g worteltjes
1/2 komkommer
1/2 bosje radijs
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Bereiding:
  1. Roer de kwark om met slasaus, citroenschil en -sap en kruid het mengsel met peper en zout.
  2. Verdeel de dip in 3 gelijke porties. Serveer de eerste daarvan puur en roer de tweede om met tomatenpuree, ketchup en paprikapoeder.
  3. Was voor de derde dip de peterselie en het basilicum, schud ze droog, hak ze fijn en roer de kruiden met de melk door de basisdip.
  4. Was de groenten en maak ze schoon. Snijd de worteltjes en komkommer in repen. Schik de groenten op een schaal en serveer ze met de dipsauzen.
Voor 4 personen