Tortellinisalade met ananas

Voor 4 personen
Nodig:
250 g tortellini
zout
150 g doperwten (diepvries)
200 g ongezoete ananas (uit blik)
200 g champignons (uit een potje)
150 g mais (uit blik)
1/2 rode en 1/2 groene paprika
1 sjalotje
2-3 el kruidenazijn
4 el zonnebloemolie peper
1 el gemengde tuinkruiden peterselie ter garnering
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Bereiding:
  1. Kook de tortellini in kokend water mei zout volgens het voorschrift op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af in een vergiet, laat hem schrikken en vervolgens uitlekken, de doperwten volgens het voorschrift op de verpakking; laat ze schrikken en dan uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd de ananas in stukjes en de champignons in plakjes. Spoel de mis af en laat herr, uitlekken. Maak de paprika’s schoon, was ze, snijd er een paar reepjes af ter garnering\ en snijd de rest in blokjes. Pet het sjalotje en snijd het in dunne ringen.
  3. aak de azijn aan met de olie, peper, het zout en de kruiden. Doe alle salade: alle ingrediënten in een kom en overgiet ze met de dressing. Schep alles goed door elkaar en laat de smaken goed intrekken.
  4. Garneer de salade voor het opdienen met reepjes paprika en peterselie.